Update uitslagen 29.10 – 10.12.2016

  • 15 december 2016

De afgelopen weken zijn er diverse wedstrijden geweest, maar de uitslagen zijn nog niet op de website vermeld. Aan de hand van de berichten in de weekplanning volgen hieronder de resultaten.

29 en 30 oktober, Flanders Cup, Lommel (België):
Vijf Shoganai judoka’s prima ervaring opgedaan op de Flanders Cup in Lommel.
Ruben van Mourik won vier partijen voordat hij in de kwartfinale verloor. Aranka Sulkers en Joia Hiemstra judoode beide vier partijen. Thomas van Mourik en Erik Veldman kwamen beide door hun poule heen als nummer 2. Erik won de eerste partij in de eliminatie, verloor daarna maar verloor weer in de herkansing en werd vijfde. Thomas haalt de halve finale die hij verliest en pakt daarmee zijn tweede brons dit weekend! Sacha Buwalda pakte zaterdag het goud met vijf gewonnen partijen.

Weekend van 5 en 6 november is reeds vermeld (ABK toernooi Swifterbant, teamtoernooi te Leusden en NK-g judo/Baarlo).

12 en 13 november, Adidas Residentietoernooi, Den Haag:
Ik denk alle Shoganai judoka’s die dit weekend gejudood hebben, veel geleerd hebben. Thomas van Mourik en Zoë van den Berg waren als enige succesvol en werden beiden kampioen in Den Haag. Kaesey en Kenneth Milton deden het goed op het meetmoment door beiden drie partijen te winnen. Aranka Sulkers moest tegen beide nummers drie en had het zwaar. In de laatste actie viel ze op haar schouder en brak haar sleutelbeen.

19 november, JPT Herfsttoernooi, Borne en 16e IJsselstein Judo toernooi, IJsselstein:
Zoë van den Berg
is vandaag eerste geworden in IJsselstein en Resa van den Born vijfde in Borne.

27 november, 5e Topjudotoernooi, Almere en Open Helders kampioenschap, Den Helder:
Er zijn heel veel (grote) medailles gewonnen in Almere en Shoganai greep net naast de clubprijs die dit keer naar Den Haag ging. Kampioen werden: Roos en Max Tillema, Derrick Oosting, Finn Raterink, Kaesey Milton, Thomas van Mourik, Joia Hiemstra, Yorben de Waal, Jasper van den Born.
Zilver werd veroverd door: Finn Huurman, Noa Opstal, Colin Dittmar, Ruben van Mourik, Laura van Born, Ralph Steijn, Kenneth Milton, Resa van den Born.
Brons was voor: Tijn Opstal, Naomi Hartemink, Carsten Bongaerts, Lois Bandstra, Bram & Lars Wiersma, Francisco van der Steen, Abe Root en Roan de Vries.
Kars Huurman was op weg naar een medaille, maar moest opgeven vanwege een blessure. Gertjan Kuidersma, Elvin van Aken, Chris Scheurwater, Jelmer van den Toorn en Seun Steenken scoorden punten en wonnen zelfs een partij, maar kwamen nog tekort voor een medaille.

Zoë van den Berg is gisteren tweede geworden in Den Helder.

3 december, Internationaal toernooi, Harnes (Frankrijk) en Frans Odijk toernooi, Wijk bij Duurstede:
Joia Hiemstra
is vijfde geworden op het Internationale toernooi in Harnes.
Zoë van den Berg is gisteren eerste geworden in Wijk bij Duurstede en Resa van den Born en Bram Venema zijn hier vandaag derde geworden.

10 december, NK-18 Teams, Almelo
Gisteren hebben Thomas van Mourik (-66) en Sacha Buwalda (-57) beiden het brons veroverd als lid van een RTC Heerenveen team. Ons Shoganai team was compleet en had zeker kansen op winst, maar ervaring speelt nog steeds een grote rol. Er werd verloren van Theo Meijer (5-2) en Judo Yushi (5-2), maar we zien wel dat er stappen vooruit worden gemaakt.