Meetmoment in Enschede en het traditionele Kersttoernooi in Hoogeveen

  • 22 december 2022

We hebben 2 mooie toernooien achter de rug met bijzondere kampioenen!
In Enschede werd Yaël Schipper op zaterdag kampioen in de -52 kg. Na 3 hele sterke partijen die Yaël allemaal op ippon won kwam ze in de finale tegen haar grote concurrent. Na een enorm gevecht was het Yaël die vlak voor tijd een geweldige ippon maakte met O soto gari. Hierdoor is Yaël zeker van uitzending naar de belangrijke Europa Cups in de -18 die in vanaf februari 2023 georganiseerd gaan worden. Goed gedaan Yaël!!

Noa Opstal begon goed in de -70 kg met een dikke overwinning door een houdgreep. Haar 2de partij verloor ze in de golden score op ippon. In de herkansing werd weer gewonnen met houdgreep en leek op weg naar plek 3, maar verloor ineens met ippon. In de -55 kg deed Ginato Florencia zijn eerste ervaringen op in de -17 en dat ging nog niet zo makkelijk. Helaas 2 keer verloren, maar gelukkig deed hij ook nog op zondag mee in de -15. Hier won hij 3 partijen met ippon maar daarna werd helaas verloren van een Duitser en in de herkansing kreeg Ginato een dubieuze 3de shido en was het afgelopen.

In Hoogeveen hadden we een leuke groep judoka’s bij elkaar om ervaring op te doen. In Hoogeveen hadden ze overwegend grote poules, dus judoka’s maakte al snel 5 partijen tegen verschillende tegenstanders. Ralph Steijn was nog aan het nagenieten van het behalen van zijn zwarte band en pakte in de -66 kg al zijn 4 tegenstanders in en werd daarmee kampioen.
Ook Daniël de Jong liet fantastisch judo zien en won al zijn 7 partijen, de ene keer met een dikke heup worp en de andere keer met een houdgreep. Daniel was helemaal blij met zijn goude medaille!
En Nick Tillema had er helemaal zin in en pakte zijn 5 tegenstanders helemaal in. Met heupworp, binnenwaartse haak en houdgreep was hij de grote meester in de -40 kg en werd onze 3de kampioen! Zus Roos werd heel netjes 2de in de -74 kg waar ze nogal dik onder zat maar Roos knokte zich netjes naar het zilver. Ook Noud Maurik vond na zijn 1ste verliespartij de weg naar zilver; met 3 overwinningen haalde hij de vurig gewenste medaille binnen! Jayden Duijzer deed het heel goed in de -42: met zijn snelle schouderworp scoorde hij er lekker op los en won 4 van zijn 5 partijen waardoor hij ook het zilver veroverde. En Ryu Kloosterman flikte hetzelfde in de -50 kg, alleen deed hij het vooral met sumi gaeshi en verwurging. Koen Lambers had hier pech dat hij niet fit was anders had hij zeker een medaille gepakt. Ondanks dat Koen zich nogal bezeerde in de 1ste pot maakte hij alle 4 de partijen af en won hij er ook nog 1! Vera Knol en Bjorn Bakker zaten bij elkaar in het licht gewicht maar zij miste nog het vertrouwen om wedstrijden te beslissen. Gossee Winnubst won 2 partijen in zijn poule en kwam net een overwinning tekort voor het brons. Julian Kroes had het moeilijk in een nieuw gewicht, maar begon wel goed en scoorde een ippon maar kreeg slechts wazari waardoor zijn tegenstander kon terug komen. Lena Francois pakte een mooie overwinning met heupworp maar kwam nog tekort voor een medaille. En Savino Groenendijk en Daan Hobbelman lieten mooi judo en strijd zien in de -30 kg maar hadden echt hele goede tegenstanders. Savino en Daan wonnen beide 2 wedstrijden met hun schouderworp dus ze waren al lekker bezig en we denken dat ze volgend jaar voor een medaille kunnen gaan.
We zijn goed op weg met onze wedstrijdjudoka’s en er komt een hele mooie 2de helft van het seizoen aan.

De komende 3 weken is Shoganai dicht. Wil je toch trainen dan ben je welkom in Heerenveen & Heerde. In week 52 is er een trainingsstage in Rotterdam (familie van Mourik gaat 28 december) en in week 1 een trainingsdag in IJsselmuiden en in Heerde.