Broers Thomas en Ruben Van Mourik winnen Ned. Studentenkampioenschap. Verslag Bushi toernooi

• 12 december 2021

Op het Nederlands Studenten Kampioenschap in Nijmegen zijn op zaterdag 11 december Thomas en Ruben van Mourik kampioen geworden!

De heren, die gecoacht worden door hun vader Vincent, moesten vroeg uit de veren, want vanwege de Corona regels was er een strak schema van wegen, wedstrijden en prijsuitreiking vast gesteld. Ruben moest in de -73 kg tegen Nederlands Kampioen Tom Radier en kwam met wazari op voorsprong en judoode slim de wedstrijd uit. In de kwart finale gooide hij Boris Veltmeijer met ippon waarna hij in de halve finale de sterke Brons versloeg met ippon. In de finale moest Ruben tegen de altijd lastige Kamiel Roskam waar Ruben nog nooit van had gewonnen. En nu maakt hij het verschil door aan te vallen en Roskamp te werpen en het goud te veroveren.

Thomas judoode weer in zijn favoriete gewicht; de -81 kg. Hij startte tegen Holterman die hij met kata garuma gooide. In de kwartfinale versloeg hij Bram Radier met sode tsjuri komi goschi en in de halve finale pakte hij v/d Most in de golden score met een offerworp. De finale was tegen Van Winden; de Nederlands Kampioen bij de senioren en Thomas had nog nooit van hem gewonnen. Maar vandaag was zijn tactiek ijzersterk en door keihard te knokken kon Thomas in de golden score de partij naar zich toe trekken en Van Winden verslaan op 3 shido’s. Ook Thomas Kampioen en het drietal mag in juli 2022 naar Polen voor de European University Games!

Bushi toernooi in Arnhem
En vandaag op het Bushi toernooi in Arnhem veroverde Max Tillema goud in de -60 kg met fantastisch judo. Noa Opstal won zilver in de -63 kg en Ian Nijman brons in de +66 kg en Yaël Schipper brons in de -52 kg. Verder deden een aantal judoka’s het goed die dit helaas niet met een medaille beloond zagen. Fenne Schipper en Jayden Duijzer werden 5de en liepen net brons mis in een spannende partij. En Bram Wiersma (3 overwinningen), Florian Huisman en Ryu Kloosterman werden 7de in een grote, sterk bezette poule. Nick Tillema, Ginato Florencia wonnen 1 partij.