Kayleigh Heerikhuisen wint opnieuw goud op British Open

  • 2 september 2017

Op zaterdag 26 augustus j.l. is Kayleigh Heerikhuisen voor het derde jaar op rij kampioen geworden in de klasse tot 70 kilo op het British SN Open in het Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury (UK). Dankzij een ijzersterke pakking kon Kayleigh haar tegenstanders onder controle houden en wist ze opnieuw deze titel in de wacht te slepen.
Ook dit jaar viel het aantal dames in de zwaardere gewichtsklassen tegen. Kayleigh kwam uit in de klasse tot 70 kilo, maar deze klasse werd ook dit jaar samengevoegd met de -78 kilo. Haar eerste partij tegen Kirsteen Proctor verliep volgens plan. Met een ijzersterke pakking behield Kayleigh gedurende de gehele partij de controle en kon aanvallend judoën. Met een linkse heupworp werd wazari gescoord en kon Kayleigh op de grond direct een houdgreep maken en de partij voortijdig beëindigen.

Tegen Olivia Turner had Kayleigh het een stuk moeilijker. Turner hield Kayleigh continu op afstand door met gestrekte armen te judoën en wist de weinige aanvallen goed te pareren. Turner bleef negatief judoën en de scheidsrechter gaf hiervoor geen straf. Na het verstrijken van de wedstrijdduur had geen van de judoka’s gescoord en moest de scheidsrechter bepalen wie de partij had gewonnen. Helaas besliste hij (onterecht) in het nadeel van Kayleigh en ging de winst naar de tegenpartij. Hierdoor werd Turner kampioen in de klasse tot 78 kilo en prolongeerde Kayleigh haar titel in de klasse tot 70 kilo. “Ik kwam hier niet voor goud maar om wat nieuwe dingen uit te proberen, als voorbereiding op het wereldkampioenschap waar ik in oktober in Keulen aan zal deelnemen”, aldus Kayleigh. “Het goud is een mooie bonus maar ik weet ook dat ik nog wat puntjes op de i moet zetten”.