Zilver en brons op A-judo toernooi te Beverwijk

  • 15 april 2018

Beverwijk – Op zaterdag 14 april heeft Kayleigh Heerikhuisen zilver gewonnen op de Special Needs World Judo Games in Beverwijk. Gert-Jan Vlijm moest zich tevreden stellen met brons.

Op dit, naar eigen zeggen grootste aangepast judo toernooi ter wereld, waren er geen tegenstanders voor Kayleigh in de klasse -70 kilo niveau 1. Daarom werd ze samen met de enige deelneemster in de -78 kilo samengevoegd. In de eerste partij tegen Olivia Turner begon Kayleigh stroef en kreeg een shido voor passief judo waardoor ze uiteindelijk ook verloor. In de tweede partij tegen Turner stond Kayleigh veel beter te judoën en maakte net geen score. Uiteindelijk werd de winnaar door middel van hantei aangewezen en verloor Kayleigh onterecht met 1-2 ook deze partij.

Gert-Jan Vlijm begon zijn toernooi in de klasse -90 kilo in ne-waza tegen een veel zwakkere tegenstander die dan ook binnen no-time gewonnen werd. Ook de tweede partij tegen Ary Couri uit Brazilië won Gert-Jan gemakkelijk met ippon. Ricardo Veldhoven maakte het Gert-Jan moeilijk en aan het einde van de reguliere speelduur werd door de scheidsrechters unaniem Veldhoven als winnaar aangewezen. Tegen Marc Hoogerboord kreeg Gert-Jan een shido die hem onnodig de partij kostte. In de laatste partij won Gert-Jan met overmacht met o uchi gare (ippon) van de niet in deze poule thuishorende Henrik Roth uit Zweden.

Ondanks de bedenkelijke poule indelingen en dito arbitrage hebben we een leerzame dag gehad met resultaten en leerpunten die we mee kunnen nemen.