NK-18 leverde bijna een medaille op

  • 9 april 2017

Het NK-18 in Leek leverde bijna een medaille op!
Tim Venema die met zijn 83 kg voor de -90 kg had gekozen stond goed voorbereid op de mat en won zijn eerste twee partijen. In de halve finale moest hij buigen voor de latere nummer 1 Kylian Bulthuis, waarna hij zich kon opmaken voor de strijd om het brons. Helaas nam hier de spanning toe en kon Tim het brons niet binnenhalen.
Ook Roy de Putter draaide de eerste twee potten super en won op spectaculaire wijze. Maar in de kwartfinale moest hij buigen voor de latere nummer 1 Bram van der Elst. In de herkansing lagen er volop kansen, maar Roy was het even kwijt en verloor.
Joia Hiemstra stond goed gefocust op de mat in de -52 en won heel overtuigend haar eerste twee partijen. Ook zij moest daarna tegen de latere nummer 1 (Joanne van Lieshout) en stond drie minuten super goed te judoën, waarna een wazari tegen haar fataal werd. In de herkansing moest Joia direct tegen de latere nummer 3 (Vera Raspe). Ook dit was weer een prima pot, maar Joia kreeg helaas een wazari tegen.
Ruben van Mourik was het niet gelukt om zijn spanning te richten, hij moest direct tegen de latere nummer 2 (Ivo Verhorstert). In de herkansing won hij nog een pot, maar daarna werd helaas verloren.
Séun Steenken miste gisteren de juiste focus en verloor twee keer op rij.