Goud voor Kayleigh Heerikhuisen in Schotland

  • 23 april 2018

Livingston (SCO) – Op zaterdag 21 april j.l heeft Kayleigh Heerikhuisen het East of Scotland Championship op haar naam geschreven. Kayleigh won goud in de klasse tot 78 kilo, maar wist als lichtste judoka ook bijna alle tegenstanders in de zwaarste gewichtsklasse te verslaan.

Om alle dames van 70 kilo en zwaarder extra partijen te gunnen, werd in overleg met de coaches besloten om de zwaarste gewichtsklassen samen te voegen. Kayleigh Heerikhuisen begon haar toernooi tegen de Schotse Kirsteen Proctor (-78 kilo) en wist deze eerste partij voortijdig te beëindigen dankzij een houdgreep. Tegen de flink zwaardere Kathleen Inyles probeerde Kayleigh verschillende technieken en scoorde wazari en ippon met een o soto makikomi (meerollende beenworp). Tegen de ervaren en sterke Zoë Kane had Kayleigh het een stuk lastiger. Kayleigh zette Kane flink onder druk met een sterke pakking en in de eindfase van de partij scoorde Kayleigh wazari met een tai otoshi wat voldoende was om de partij te winnen. De laatste tegenstander Kirsten Taylor was letterlijk een maatje te groot (en ruim 40 kilo zwaarder). Kayleigh gaf uitstekend partij, maar kwam uiteindelijk toch in een houdgreep terecht en moest in Taylor haar meerdere erkennen. Taylor won uiteindelijk de zwaarste gewichtsklasse en Kayleigh won het goud in de klasse tot 78 kilo.

Het East of Scotland Judo Championship is het op één na grootste judotoernooi voor mensen met een beperking in het Verenigd Koninkrijk en werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd in Livingston, Schotland. Alle deelnemers kregen daarom een extra presentje van de organisatie. Kayleigh zal volgend weekend naar Berlijn afreizen voor het Open Duits judo kampioenschap voor mensen met een beperking.