Friese Masters – Stiens

  • 21 april 2024

De Friese Masters in Stiens waren weer sterk bezet met een grote deelname van Duitse clubs. Een aantal van onze judoka’s stond niet scherp op de mat en verloor twee keer en was (te) snel klaar. Onze enige kampioen gisteren was Troy Riezenbos uit Ens, die in zijn poule de beste resultaten haalde. Je moet Troy altijd ff wakker maken, maar dan staat ie ook sterk te judoën en wint bijna altijd een prijs! De volgende bijzondere medaille winnaar was Erik Veldman die misschien één keer per half jaar judoot, maar in Stiens met twee dikke overwinningen het zilver veroverde. Erik doet dit vooral met linkse tai o toshi.
Dan hadden we twee hele mooie bronzen plakken voor Fenne Schipper en Ginato Florencia. Fenne verloor haar eerste partij, maar kwam toen goed terug met twee mooie overwinningen. Ginato won twee lange wedstrijden door goed te blijven judoën, verloor daarna op drie shido’s, maar sloopte om het brons zijn tegenstander die moest opgeven. Ginato en Fenne laten gaaf judo zien waar wij graag naar kunnen kijken.
Dat is ook het geval bij Ryu Kloosterman die makkelijk drie partijen op rij won en pas in de halve finale verloor. Om het brons ging het helaas fout, want die medaille had Ryu wel verdiend. Jayden Duijzer won in hetzelfde gewicht twee partijen met schouderworp. Dan deed Bram Croese het heel goed in de -15 -38 kg; elke partij knokt hij voor wat hij waard is dus zelfs als hij verliest dan pakt hij voor zichzelf winst. Eerste pot werd hij nog overgenomen, maar in de herkansing trok hij twee spannende partijen naar zich toe. In zijn vierde partij stond hij een wazari voor en zag het er na uit dat hij ook de tweede scoorde, maar hij belandde helaas in een houdgreep. En ook Jeftha Zwerver laat uitstekend judo zien en won overtuigend twee partijen in zijn poule. In het afvalsysteem kwam hij een hele sterke judoka tegen die hem helaas twee maal wierp met wazari. Daniël de Jong won zijn eerste partij met heupworp. En Atifcan Coban stond prima te knokken, had pech met beoordeling van de scheids en verloor twee keer.

Het is in ieder geval duidelijk dat wij ons beter moeten voorbereiden op toernooien met een dubbel eliminatie systeem. Gelukkig hebben we tot de zomer alleen nog maar toernooien met poule systeem!!