Colin Dittmar en Zoë v/d Berg winnen brons op NK-15

  • 8 april 2018

Leek – Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar heeft Colin Dittmar (-55kg) het brons weten te winnen. Clubgenoot Finn Raterink greep in dezelfde gewichtsklasse net mis en eindigde op de zevende plaats. Ook Zoë van den Berg, uitkomend voor regio Midden Nederland, wint brons.

Gisteren hebben we een heel mooi NK-15 meegemaakt waarin onze -15 judoka’s allen hebben laten zien dat ze niet voor niets keihard getraind hebben. Er werd mooi gewonnen, maar ook in de verliespartijen werd alles gegeven en was het verschil daardoor soms minimaal. We mogen trots zijn op de derde plek van Colin Dittmar en Zoë v/d Berg en de zevende plek van Finn Raterink.

Pepijn Braam (-50) heeft zijn eerste partij gewonnen met twee wazari’s en verloor daarna van de nummer 1. In de herkansing won hij er weer twee en toen moest hij tegen Tijmen Peereboom waar hij op het DK ook van verloor.
Ralph Steijn (-42) was voor de tweede keer op een NK en liet zijn progressie zien door zijn eerste partij netjes te winnen. In de tweede en derde pot had hij kansen, maar maakte hij een fout en daar gaat hij aan werken voor zijn derde NK.
Laura van Born (-48), Naomi Hartemink (-36) en Noor van der Lingen (-63) kwamen ervaring tekort, maar hebben zich laten zien op dit NK en weten waar ze op moeten trainen.
Finn Raterink was te gretig in de -55 kg en verloor onnodig zijn eerste partij. Daarna kwam hij goed terug en werd vanuit een sterke pakking gewerkt en maakte hij drie partijen achter elkaar een spetterende ippon. In de vijfde pot ging hij er te snel bovenop en werd hij overgenomen.
Colin Dittmar (-55) had het niet makkelijk in zijn partijen, was regelmatig zijn pakking kwijt, maar knokte zich er doorheen en won er drie op een rij en stond in de halve finale. Hier werd de spanning hem toch wat te veel en was de tegenstander lastig en werd helaas verloren. Om brons draaide Colin zijn beste pot, pakking werd steeds sterker, Colin bleef in zichzelf geloven en werkte gestaag naar een zware golden score toe waarin hij ineens toesloeg met een hele mooi schouderworp op de knieën en het brons binnensleepte!!!
Zoë van den Berg (-36) won vrij gemakkelijk haar eerste partij met twee wazaris en had het daarna heel moeilijk tegen de latere nummer 1. In de golden score werd verloren, waarna Zoë in de herkansing vijf partijen op rij won met ippon en zo heel mooi het brons veroverde!!!